De zithoek is een van de meest gebruikte plekken in huis. Wij geven u graag wat handige tips voor de aanschaf van een hoekbank. Of u nu alleen woont of met een groot gezin, iedereen wil graag na een drukke dag hard werken, heerlijk op de bank kunnen relaxen. Maar voordat u besluit tot een aankoop, is het belangrijk over een aantal dingen uw gedachten te laten gaan. Om te beginnen is de vorm en de maatvoering van groot belang in het geheel van het interieur. Houdt u daarbij ook rekening met de looprichtingen; het is namelijk niet prettig om altijd om een hoekbank heen te moeten lopen. Het is ook goed om te weten wat u belangrijk vindt aan de hoekbank zelf.  Houdt u van een actieve zit, of wilt u het liefst languit kunnen liggen? Wilt u losse kussens voor een nonchalante look, of moet de hoekbank juist een strakke uitstraling hebben? Hoeveel personen moeten er royaal en comfortabel kunnen zitten? Een feestje heeft u normaal gesproken maar enkele keren per jaar, dus het aantal zitplaatsen moet dan toch wel realistisch zijn.

De beste hoekbank-opstelling

Vele mensen gaan momenteel voor een hoekbank, maar voordat u overgaat tot aanschaf van een hoekbank, moet u eerst uw ideale model en opstelling zien te vinden. Hiervoor kunt u het beste onze meubelzaak bezoeken. U kunt daar vele verschillende opstellingen en meerdere mogelijkheden bekijken. Laat u zich zeker ook door een van onze interieuradviseurs helpen, vaak kunnen zij u dan weer op nieuwe ideeën brengen. De meeste hoekbanken hebben extra opties en mogelijkheden qua uitvoering en bieden een zeer ruime keus uit verschillende soorten leder of stof die de uitstraling van de bank erg kan veranderen. U kunt kiezen voor een warme stof op de bank of juist gaan voor een stoere, robuuste uitstraling door de bank te laten bekleden met echt rundleder; de keuze is reuze. Bij sommige banken kunt u ook nog eens kiezen uit verschillende hardheden in zitcomfort en gaat u voor een slanke armleuning of juist voor een brede leuning waar u een heerlijk kopje koffie op kwijt kunt?

Het praktische van een hoekbank is dat je de te benutten ruimte in uw huis optimaal kunt gebruiken. De hoek van de hoekbank vult namelijk de loze ruimte die u normaal heeft tussen twee losse banken. Deze hoek kunt u in verschillende vormen krijgen. U kunt kiezen uit een schuine, ronde of rechte hoek maar houdt daarbij wel rekening met het feit dat sommige hoeken geen echte zitplaatsen zijn doordat de hoek helemaal haaks is. De meeste hoekbanken kunt u eindeloos uitbouwen. U kunt deze vaak ook nog eens uitbreiden met een lounchegedeelte, ook wel een ottomane of een chaise longues genoemd. Wanneer u in onze showroom komt kijken, vergeet dan zeker niet het allerbelangrijkste; het proefzitten. Doe daarbij even uw jas uit, deze heeft u thuis in de bank namelijk ook niet aan, en houdt goed rekening met de zithoogte en zitdiepte. Wanneer u niet met uw voeten aan de grond kunt krijgt u een slechte doorbloeding in uw benen, wat niet wenselijk is. Bij vele hoekbanken is het mogelijk om dan de zithoogte en of zitdiepte aan te passen zodat u wel een goede zithouding krijgt. Wanneer u het prettig vindt om regelmatig uw hoofd te laten rusten is het verstandig om een hoekbank met een hoge rug te testen. Zit u liever schuin op de bank met uw arm op de rugleuning dan kunt u beter kiezen voor een lagere rugleuning. Dus mocht uw keuze vallen op een hoekbankstel dan heeft u nu idee waar u zo’n beetje allemaal rekening mee moet houden. Uiteraard laten wij in onze toonzaal graag onze hoekbanken zien, wij zijn van alle markten thuis van goedkope hoekbanken tot design hoekbanken. De koffie staat klaar in Udenhout!

Bekijk nu alle hoekbanken in onze online catalogus!