Molenaar Meubelen is een familiebedrijf met meer dan 60 jaar ervaring in de meubelbranche. Van oudsher zijn wij gespecialiseerd in eiken meubelen, vervaardigd uit het mooiste eikenhout, waarbij vandaag de dag de focus ligt op duurzame, moderne en stoere ontwerpen. Eiken bezit een prachtige, robuuste maar tegelijk rustgevende natuurlijke charme en uitstraling. Dit duurzame natuurproduct leent zich uitstekend voor onze meubelontwerpen die gemaakt worden met 100% puur vakmanschap uit eigen werkplaats.

Frans Molenaar

Vanuit een eigen groothandel waarbij geleverd werd aan detaillisten, zijn wij in 1978 gestart. Zoals vele familiebedrijven ooit begonnen zijn, was onze start in een halletje van slechts 300 m2 in het centrum van Udenhout, waar wijlen grootvader Frans Molenaar gastvrij de allereerste particuliere klanten te woord stond. De zaak heette toen nog Meubelhal Udenhout. Na uitbreiding naar de naastgelegen panden werd onze zaak in 1996 feestelijk heropend onder de naam Molenaar Meubelen om de uitbreiding van 700 naar 1500 m2 te vieren.

De zaak werd na de sloop van het voorgelegen woonhuis nogmaals grondig verbouwd en uitgebreid tot onze hedendaagse woonwinkel met luxueuze toonzaal van meer dan 2200 m² waarin je alles kunt vinden op het gebied van wonen, slapen en relaxen volgens de laatste interieurtrends en tegen eerlijke prijzen. Hier vind je duurzame meubelen uit eigen werkplaats, vervaardigd uit het mooiste eikenhout met de stijlvolle charme van puur hout. Wij presenteren tevens een uitgebreide collectie comfortabele eetkamerstoelen, zitmeubelen, banken en fauteuils van veelal Nederlands fabricaat, stijlvolle moderne slaapkamers, boxsprings en aanverwante artikelen zoals verlichting, kussens, matrassen en bedlinnen. Om heerlijk te ontspannen bieden wij meer dan 75 relaxfauteuils met optionele mogelijkheden zoals sta-op-hulp, massage, verwarming en verstelbare onderdelen, zodat deze aan je persoonlijke voorkeur zijn in te stellen. Complete woonprogramma’s staan opgesteld in smaakvolle interieurs zodat je zich een voorstelling kunt maken hoe deze bij je thuis zullen staan. Om je interieur helemaal gezellig te maken volgen wij met ons assortiment woonaccessoires de laatste trends.

Onze toonzaal bevindt zich in de hoofdstraat van het lommerrijke dorp Udenhout, gelegen tussen Tilburg en ‘s-Hertogenbosch. Zodra je onze winkel binnenstapt zul je zich verwonderen over de talloze woonideeën die je bij ons kunt opdoen. Je mag altijd zelf rustig rondkijken, maar wanneer je het prettiger vindt om dat met iemand samen te doen, kun je ten alle tijden een beroep doen op een van onze deskundige verkopers die klaar staan om je te informeren, adviseren en inspireren. Een vaak gehoorde opmerking van onze bezoekers is, dat zij verrast zijn door het uitgebreide assortiment dat in onze winkel wordt aangeboden. Wij nodigen je dan ook graag uit in onze toonzaal om dit zelf te ondervinden. Wij hebben een eigen parkeerplaats zodat je ons gemakkelijk kunt bereiken. Je kunt parkeren voor de deur.

Wij zijn groot geworden door klein te blijven en hechten grote waarde aan een persoonlijke benadering waarbij onze klant altijd centraal staat met Brabantse gastvrijheid waarbij een kopje koffie niet mag ontbreken. Wij hebben een eigen bezorgdienst waardoor we erg flexibel zijn en onze hoogstaande service kunnen waarborgen vanaf het moment dat je onze winkel binnenstapt, tot plaatsing van je nieuwe aankoop bij je thuis. Uitstekende after-sales service waarbij niet naar kleine lettertjes of strikte garantievoorwaarden wordt verwezen, maar waar onze klant ten alle tijden een tevreden en goed gevoel aan over houdt.

Onze kracht is dat wij in eigen beheer meubelen ontwerpen en kunnen maken. Na een nauwkeurige selectie van alleen het allermooiste Europese eikenhout vervaardigen wij met 100% puur vakmanschap unieke kwaliteitsmeubelen met de natuurlijke charme van hout. Een hoogwaardig kwaliteitsproduct staat hierbij hoog in het vaandel. Door kleinschalige serieproducties te vervaardigen, zijn wij meestal in staat direct vanuit voorraad te leveren. Hierdoor heb je geen last van lange levertijden en kun je al snel gaan genieten van je nieuwe aanwinst.

Wij kunnen bovendien onze klanten een werkelijk unieke service bieden: wij beschikken namelijk in onze werkplaats over een uiterst moderne en geavanceerde spuiterij welke voldoet aan de hoogste milieunormen. Wij zijn in staat op een duurzame manier onze meubelen van iedere door jouw gewenste kleur en afwerking te voorzien. Of je nu kiest voor beitsen, aflakken, een natuurlijke olie-finish waarbij de natuurlijke kenmerken van het hout het beste tot hun recht komen of een beschermende 2-componenten laklaag; de mogelijkheden zijn bij ons eindeloos. Wij informeren je graag over alle kleur- en afwerkmogelijkheden en wat voor jou de beste keus is. Behalve het aanbod van standaardkleuren is het ook mogelijk de kleur van een nieuwe aankoop aan te passen aan de kleur van de meubels van je bestaande interieur.