Met onze beitsen bieden we allerlei mogelijkheden in eigentijds nieuwe kleuren zoals bijvoorbeeld: olijf, zandsteen en leem. Maar ook wit, zwart en koloniaal. Om u een indruk te geven van kleuren welke wij kunnen aflakken met een hoogwaardige lak geven wij u graag meer informatie.

Mogelijk zijn: een zijdeglans-lak (géén hoogglans) of een matte ecolak. Een selectie van kleuren zijn:

Kleuren-Eiken-Wit-Olie-Lak Wit
Afwerking: olie of lak

Vroeger bewerkte men houten meubelen vaak met kalk. Daar de kalk in de nerven van het hout trok gaf dit een prachtig vergrijsd en gebleekt effect. Wij kunnen dit effect tegenwoordig bewerkstelligen met moderne beits of olie.

 Kleuren-Eiken-Wit Antiek Wit Antiek
Afwerking: alleen lak

Door patine (een poederachtige verf) vakkundig met staalwol in de nerf te poetsen kan een landelijk effect van jarenlang boenen worden verkregen. De houtnerf wordt hierbij sterk geaccentueerd.

 Kleuren-Eiken-Zandsteen Zandsteen
Afwerking: alleen lak

Een bijzonder rustiek effect bij naturel (blank) eiken meubelen. Er wordt een zandkleur gebruikt en de houttekening wordt hierbij geaccentueerd met een zilverkleurige nuance, die doet denken aan kiezelsteentjes.

 Kleuren-Eiken-Naturel-Olie-Lak Naturel
Afwerking: olie of lak

Een natuurlijke tijdloze afwerking. Er wordt geen kleurbeits aangebracht, en de originele houtkleur wordt zo goed mogelijk behouden door deze direct af te lakken of te behandelen met een bijna transparante olie.

 Kleuren-Eiken-Leem-Olie-Lak Leem
Afwerking: olie of lak

Hierbij wordt een kleurstelling benaderd die doet denken aan klei en natuurlijke gesteenten.Er is bij deze kleur een klein zichtbaar kleurverschil tussen de olie- en lakafwerking. Een lakafwerking is iets lichter en wat gelijkmatiger van aard, terwijl bij de olieafwerking de houttekening sterker geaccentueerd wordt.

 Kleuren-Eiken-Olijf Olijf
Afwerking: olie of lak

Een nieuwe trendy retrokleur. Ideaal om een unieke mediterrane kleurstelling aan te brengen in uw interieur.Een diep paars/blauwe tint laat zich zien als zonlicht op een bepaalde hoek op het hout schijnt.

 Kleuren-Eiken-Tan Tan
Afwerking: olie of lak

Een zeer natuurlijk tint waarbij de houttekening prachtig geaccenteerd wordt. Een elegante uitstraling van  licht gebruind ‘tanned’ eikenhout. De olie afwerking heeft een lichte grijstint in de nerf.

 Kleuren-Eiken-Buffel Buffel
Afwerking: alleen lak

Een nieuwe donkere kleurtoon die doet denken aan het  karakteristieke buffelleder.

 Kleuren-Eiken-Koloniaal Koloniaal
Afwerking: alleen lak

Een klassieke diepbruine kleur waarbij de houtnerf nog steeds zichtbaar blijft. Deze kleur is helemaal teruggekomen voor moderne meubelen. Bij zonlicht zijn ook de warme donkerrode accenten zichtbaar.

 Kleuren-Eiken-Zwart Zwart
Afwerking: alleen lak

Donkere meubelen en toch een houttekening conserveren? Deze kleur leveren wij standaard met onze meest duurzame zijdeglans lak voor optimale duurzaamheid en jarenlang woongenot.