Ontwikkelingen in alternatieve materialen voor meubelen staan niet stil, en bieden de consument hedendaags steeds meer keuzemogelijkheden, ook voor een lagere prijs. Indien de klant meer kiest voor “beleving” en optiek boven specifiek materiaalgebruik, is Lamulux een goed alternatief met een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding.

Lamulux als materiaal

Lamulux is een product gebaseerd op melamine (ook wel bekend van keukentafels). Melamine is een synthetische stof welke voornamelijk wordt gebruikt bij de productie van kunststoffen. Melamine-kunststoffen zijn sterk, hard, licht en bestand tegen o.a. zuren. Door de aangebrachte houttekening, -kleur, -diepte en -structuur voelt en oogt het als echt hout! Het heeft een hoge kleurechtheid en is krasbestendig.

Onderhoud van Lamulux

Bijkomend voordeel is tevens dat het veel minder gevoelig is dan echt hout; het werkt immers niet en het heeft geen onderhoud nodig. Afnemen met een vochtige doek is al voldoende. Ook bij knoeien of vlekken. De poten zijn door de verwerking van PVC veel minder gevoelig voor gebruiksschade. Regelmatig afnemen met een vochtige schone doek (zonder reinigingsmiddelen) is voldoende, vergeet niet het oppervlak daarna droog te wrijven!

Tips voor Lamulux

  • Om kringvorming door vocht te vermijden raden we u aan om onderzetters of een placemat te gebruiken bij de tafels.
  • Plaats de meubelen zo vlak mogelijk om druk op de constructie en het materiaal te voorkomen.
  • Bij verplaatsen kunt u de meubelen beter eerst uitruimen en optillen met 2 personen. U kunt deze beter niet verschuiven!
  • Verslepen van meubelen kan schade veroorzaken aan het materiaal en constructie van de Lamulux meubelen en uw vloer.

CBW erkend logo

Wij adviseren u om uw Lamulux meubelen bij een échte CBW-erkende woonwinkel te kopen. Zodoende heeft u altijd een persoonlijk aanspreekpunt en geniet u van extra zekerheid en een extra productgarantie.