Molenaar heeft enkele schitterende olie-afwerkingen in het assortiment om uw nieuwe Molenaar meubelen mee af te werken.  In vergelijking met lak bieden deze finishes een mat en natuurlijk uiterlijk en bieden een prima bescherming en makkelijk onderhoud.

Voordeel is ook dat u kleine beschadingen zelf kunt bijwerken door het meubel in de olie te zetten met onze onderhoudsolie. Het is bij kleine beschadigingen t.o.v. een lak-afwerking niet nodig om de meubelen op te halen voor reparatie in onze spuiterij.

Voor de allerbeste bescherming raden wij daarentegen wel de nieuwste high-tec Molenaar ColorOil aan! Beide afwerkingen bieden een verschillend kleurenscala aan.

Voordelen van verzadigde olie

+ Natuurlijke en matte uitstraling
+ Gebruikssporen zelf bij te werken
+ Onderhoudsmiddel relatief voordelig (flesje onderhoudsolie circa €8,-)

Nadelen van verzadige olie

– Vereist (t.o.v. van lak) regelmatig preventief onderhoud

Direct na levering

Voor de beste bescherming raden wij bij tafels aan om deze één week na levering te voorzien van de onderhoudsolie. Hierdoor raakt de olie goed verzadigd in het hout en is de bescherming van het tafelblad optimaal.

Preventief onderhoud

Voor het beste resultaat en optimale bescherming kunt u onze verzadigde kleurolieën het beste regelmatig preventief onderhouden. Voor eettafels raden wij dit aan om 4x per jaar te doen, overige meubelen zoals kasten 2x per jaar. Het mooie aan de verzadigde olie is, dat u zo vaak als u wilt de meubelen in de olie kunt zetten. U kunt het ook ten alle tijden doen als u de olie finish wat ‘dof’ of ‘schraal’ is geworden.

Beschadigingen

Mocht een kleine beschadiging/gebruiksspoor ontstaan, bijv. door een vochtig glas wat iets te lang op de tafel heeft gestaan of kleine krasjes welke ontstaan door gebruik, dan kunt u dit eenvoudig zelf bijwerken.

Wij laten u in onderstaande filmpje zien hoe u uw eetkamertafel onderhoud en beschadigingen bijwerkt. Na de behandeling is de beschermende werking dan ook weer optimaal.

Bij grotere beschadigingen kunt u gerust contact met ons opnemen. Het kan dan wellicht nodig zijn het meubelstuk in onze spuiterij opnieuw van de verzadigde kleurolie te voorzien. Het is soms ook mogelijk dit ter plaatse aan te brengen op de beschadiging. U kunt ons ook een foto toemailen van de beschadiging, zodat wij op afstand al kunnen bekijken hoe we het op kunnen lossen.

Onderhoudsmiddelen

Wij hebben voor alle kleuren verzadigde olie de juiste onderhoudsolie in ons assortiment. Dit is speciale onderhouds-olie met een relatief kleine hoeveelheid kleurcomponent, speciaal gemaakt voor onderhoud van reeds geoliede meubelen.

De kleurolie welke wij in onze spuiterij om ongekleurde meubelen te olieën heeft namelijk een relatief groter kleurcomponent, en is daardoor niet geschikt voor onderhoud.

Kleuren

Wij bieden 8 verschillende kleuren verzadigde olie uit eigen spuiterij aan waar we uw meubelen mee kunnen afwerken. Het is ook mogelijk deze olie per liter te kopen, zodat u zelf een onbewerkt/ongekleurd meubelstuk op kleur kunt brengen.

Olie-verzadigd-kleur-Dauw
Dauw

Olie-verzadigd-kleur-Kiezel
Kiezel

Olie-verzadigd-kleur-Olijf
Olijf

Olie-verzadigd-kleur-Tan
Tan

Olie-verzadigd-kleur-Leem
Leem

Olie-verzadigd-kleur-Naturel
Naturel

Olie-verzadigd-kleur-Wit
Wit

Olie-verzadigd-kleur-Zand
Zand

Bekijk ook dit filmpje over verzadigde olie: