Monocoat is het allernieuwste olieproduct om meubelen af te werken, te kleuren en te beschermen. Deze high-tech kleurolie heeft zich reeds bewezen door de jarenlange toepassing op vloeren en is sinds kort ook beschikbaar voor onze eiken meubelen.

Deze olie gaat op moleculair niveau een verbinding aan met het hout waarbij de natuurlijke en oplossingsvrije componenten zich hechten met de bovenste vezels van het hout. Monocoat is een milieuvriendelijk, ecologisch verantwoord en duurzame afwerking. En u heeft keus uit meer dan 40 verschillende kleuren!

Voordelen:

+ Natuurlijk en matte uitstraling
+ Milieuvriendelijk zonder oplosmiddelen
+ Kleine beschadigingen zelf bij te werken

Nadelen:

– Vereist (t.o.v. van lak) regelmatig preventief onderhoud
– Onderhoudsmiddelen relatief prijzig (spuitbus en reparatiepakket met spuitbus).

Uithardings-periode

De eerste 4 weken dient de olie uit te harden, waarbij u extra voorzichtig dient te zijn met vocht zoals met drinkglazen, vazen en bloempotten. Gebruik deze periode geen vochtige doekjes. Beslist ook niet permanent afdekken met een waterdicht tafelkleed, want hierdoor kan de olie niet uitharden en het hout niet ademen.

Mocht er toch onverhoopt vocht op de tafel komen, dient u dit direct met een droge doek op te nemen tot het vocht helemaal weg is. Na 4 weken is de olie volledig uitgehard en op volle sterkte! Doch raden wij altijd aan om bijv. onderzetters te blijven gebruiken en gemorst vocht zo snel mogelijk op te nemen. Dit komt de lange levensduur van de afwerking ten goede.

Onderhoud

Tussentijds schoonmaken met een goed uitgewrongen vochtige doek is meer dan voldoende. Zorg er wel voor dat er niet te veel vocht op het oppervlak blijft staan; wat niet kan verdampen. Neem dit anders zo snel mogelijk en volledig op met een droge doek.

Vooral bij eetkamertafels kan de kleur na ca. 6 á 12 maanden wat ‘schraal’ worden. Wij raden dan aan om 1x of maximaal 2x per jaar de Refresh Spray (spuitbus) te gebruiken om de afwerking en diens kleur ‘op te frissen’.

Beschadigingen

Mocht er toch ooit een beschadiging ontstaan, kunt u deze eenvoudig zelf bijwerken met het Monocoat onderhoudspakket. Let op dat u de juiste kleur olie toepast op uw meubel!

Bij grotere beschadigingen is het waarschijnlijk noodzakelijk het meubelstuk naar onze spuiterij te nemen, om daar af te schuren en opnieuw van Monocoat te voorzien. Het is mogelijk ons een foto van de beschadiging te mailen, om u op afstand al een advies te geven over reparatie.