Vanuit onze eigen spuiterij heeft u naast kleur ook de keuze uit verschillende afwerkingen, ieder met hun eigen eigenschappen. De afwerking bepaalt samen met de kleur de ‘finishing touch’ van uw eiken meubelstuk; en dient hiervoor nauwkeurig overwogen te worden.

Wij bieden:

  • Een duurzame zijdeglans lak
  • Een beschermende matte (eco)lak
  • Een natuurlijke verzadigde olie-finish
  • Een natuurlijke Monocoat olie-finish
  • Een lak wordt aangebracht na het ev. beitsen (‘kleuren’). Een olieafwerking bestaat uit kleur en afwerking in één.

Een duurzame zijdeglans lak

Met de zijdeglans lak (twee-componenten) heeft u de meest zorgeloze afwerklaag op uw meubelen. Het is prima schoon te maken, zeer duurzaam en ideaal voor intensief gebruik. Zelfs als u na een feestje ’s avonds alle glazen en flessen op tafel zou laten staan zijn eventuele kringen ’s morgens te verwijderen met een vochtige doek en oogt uw blad weer als nieuw.

Een beschermende matte lak

Ook populair is onze matte (eco) lak. Hiermee combineert u grotendeels de natuurlijke ‘looks’ van een olie-afwerking met de praktische bescherming van een lak. Het nadeel van deze lak is dat deze iets minder krasvast is, waardoor kleine krasjes van bijv. vingernagels na verloop van tijd lichtjes zichtbaar zijn. Bij gebruik kunnen ook wel kleine vettige vlekjes verschijnen, welke zich overigens makkelijk laten verwijderen. Vochtige glazen zijn ook geen probleem, maar beter laat u ze niet een nacht op tafel staan!

Een natuurlijke oliefinish

Een met olie afgewerkt meubel heeft een zeer mooi natuurlijk uiterlijk, maar vergt iets meer onderhoud en aandacht dan een gelakt meubel. U dient het meubelstuk regelmatig te behandelen met een nieuwe olielaag. Bovendien moet men voorzichtig zijn met vochtige glazen op het tafelblad omdat deze kringen kunnen geven. Deze zijn wel op eenvoudige manier te verwijderen met een ScotchBrite set bestaande uit een schuursponsje en een flesje olie.
Het voordeel van olie ten opzichte van lak is, dat het meubel een mooie natuurlijke uitstraling heeft en deze gedurende jaren behouden blijft. Bij gelakte meubelen zie je door het gebruik toch hele lichte oppervlakkige krasjes ontstaan en ook zie je vooral op tafelbladen dat de lak toch enigszins gaat glimmen waardoor je echt een gebruikt meubel krijgt. Kleine krasjes kun je met een olie behandeld meubel veel beter wegwerken. Bij een gelakt meubel kan een kras alleen weggewerkt worden door het hele blad af te laten schuren en opnieuw te lakken in een spuiterij wat kosten met zich meebrengt. Voordeel is dan wel dat het meubelstuk dan wel weer als nieuw oogt en u er weer jarenlang plezier van zult hebben.

Olie of lak, beide met hun eigen eigenschappen; het blijft altijd een persoonlijke keuze!

Mocht u nog vragen of nader advies nodig hebben, geven wij u altijd graag een advies in onze winkel. Het is tevens mogelijk om kostenloos een houtstaaltje te bestellen, zodat u het zelf thuis kunt beoordelen.