Relaxfauteuils zijn er in verschillende uitvoeringen, van klassiek tot strak modern en met zowel manuele als elektrische bediening.  Er zijn heel veel mogelijkheden, maar wat is nu de beste stoel voor u?

Verschillende varianten

Relaxfauteuils zijn te leveren met manuele (handmatige) of elektrische bediening, of zelfs met een accu. De handbediende fauteuils, met een gasveer in de rug, zijn voorzien van een zeer solide systeem dat probleemloos zijn werk doet en weinig onderhoud nodig heeft. Het zijn ook stoelen die u op elke plaats in uw huis neer kunt zetten. Dit in tegenstelling tot de elektrisch bedienbare stoel. De bediening is eenvoudig, terwijl u zit drukt u de rug naar achter en het voetgedeelte komt omhoog. De rug kan vervolgens d.m.v. een lus worden versteld.

De elektrisch bedienbare fauteuils zijn leverbaar in veel varianten. Er zijn er zowel met één motor, waarbij het voet- en ruggedeelte tegelijk in werking treden (zodra het voetgedeelte de hoogste stand heeft bereikt gaat de rug naar beneden) als stoelen met zes motoren waarbij elk onderdeel apart te bedienen is, en waarbij zelfs een massagefunctie aanwezig is.

Wat kiest u?

Bij ons kunt u kiezen uit heel veel fauteuils in verschillende prijsklassen. Wat voor de een pure luxe is kan voor de ander een noodzakelijk iets zijn. We hebben voor ieder wat wils. Bent u wat groter of wat kleiner dan standaard, ook dat is bij ons geen probleem. Diverse stoelen zijn in verschillende maten leverbaar. Extra large of extra small? Bij ons kunt u terecht!  Wilt u een draairelaxfauteuil met ronde voet, of toch liever een stervoet? Ook die hebben we! Alle stoelen zijn in zowel stof als onderhoudsvriendelijk leer te leveren.

Waar moet u op letten?

Als u een relaxfauteuil wilt gaan aanschaffen moet u op een aantal zaken letten. Het is van belang dat de stoel goed ‘past’.  Zo moeten uw voeten als u zit plat op de grond kunnen staan, mag de zitting niet te lang zijn (anders gaat het knellen in uw knieholte en dat is slecht voor de doorbloeding van uw benen) en mag de stoel niet te hoog zijn ( als u alleen met de tenen de grond raakt, kunt u kramp of slapende benen krijgen). Als u moeilijk uit uw stoel komt, is het aan te raden te kiezen voor een fauteuil met een zgn. ‘opstapfunctie’. Dit bespaart u een hoop kracht en energie omdat de stoel u als het ware helpt om op te staan.

Tot slot

Het belangrijkste is dat u kiest voor een fauteuil waarin u lekker  zit, die functies heeft die u zeker gaat gebruiken en die past binnen uw budget.  Een stoel waarin u helemaal tot rust komt, een echte relaxfauteuil dus!

Het is onmogelijk om alle details te beschrijven, maar onze deskundige verkopers kunnen u er wel alles over vertellen. Zij adviseren u graag bij het maken van uw keuze. Ons streven is dat u zo tevreden bent met uw stoel, dat u zou willen dat u er eerder eentje had aangeschaft!

Graag tot ziens bij Molenaar Meubelen, uw voordeligste relaxfauteuil specialist!

Bekijk nu alle relaxfauteuils in onze online catalogus!