Een gezonde en comfortabele nachtrust houdt niet op bij een lattenbodem of het matras. Daarom is het belangrijk dat u een goed hoofdkussen kiest wat bij u past. De nekspieren zijn heel de dag bezig om het hoofd rechtop te houden en heen en weer te bewegen. Daarom is het belangrijk dat de nekspieren ’s avonds goed rusten. Een goed hoofdkussen helpt daarbij!

Veel factoren spelen een rol bij het kiezen van een hoofdkussen. De belangrijkste functie van het kussen is dat uw nek en ruggengraat één lijn vormen in je slaap.

In welke positie slaapt u?

Rugslapers: hebben een dunner kussen met eventueel neksteun nodig. Dit omdat zo hun hoofd niet te veel naar voren ligt. De neksteun is ervoor om uw nek te ondersteunen.

Zijslapers: liggen met hun hoofd hoger en hebben hierdoor een dikker, steviger kussen nodig.

Buikslapers: ligt een dun kussen het makkelijkst. Soms is het zelfs fijner om geen kussen te nemen of om je positie te verbeteren een kussen onder je buik of heup te leggen.

Bent u zwaarlijvig of heeft u brede schouders kies dan voor een wat hoger en dikker kussen. Als u langer bent is het verstandig om een kussen te kopen dat minder lang is.

Welke vulling past het best bij u?

We kunnen niet precies zeggen wat voor vulling het best bij u past. Het kiezen van de vulling hangt dus meer af van wat u het meest comfortabel vindt. Probeer daarom verschillende kussens voor de juiste beslissing.

Schuimvulling: een vaste vulling waardoor hij niet van vorm zal veranderen en dus dezelfde steun in de nek zal blijven geven.

Traagschuim: dit is een schuim die de vorm van uw nek en hoofd aanneemt. Doordat het schuim zich aanpast aan je lichaam verlicht het de drukpunten. Hierdoor is dit schuim erg populair. De nadelen zijn dat u het makkelijk warm krijgt en het op den duur  onaangenaam kan gaan ruiken.

Latex: dit materiaal heeft een eigen elasticiteit waardoor het kussen zich weer snel herstelt in de oorspronkelijke vorm. Hierdoor is het een van de stevigste kussens. Ook een voordeel van latex is dat het huisstof en schimmels weerstaat.

Wol of katoen: deze vulling is het beste voor mensen met een allergie voor stof of huisstofmijt. Ook is hij heel stevig.

Dons: dit is het meest aangeraden kussen door experts omdat je deze kan kneden naar jouw specifieke wens. Hij is zowel zacht en stevig genoeg.

Polyestervezels: omdat de donskussens over het algemeen een stuk duurder zijn, zijn er ook kussens met een polyestervezel vulling. Deze goedkopere optie gaat alleen wel minder lang mee.

Bij ons in de winkel vindt u al deze mogelijkheden. Wij willen u dan ook graag van dienst zijn bij het maken van de juiste keuze van uw hoofdkussen.

Bekijk nu alle hoofdkussens in onze online catalogus!