Vooraf heeft u wel een aantal punten waar u rekening mee moet houden. De grootte van de tafel is natuurlijk erg belangrijk maar ook wat voor stoelen u er bij wilt plaatsen. Een armstoel zit erg comfortabel maar… heeft wel meer ruimte nodig dan een stoel zonder armleuningen.

Plaatsing van de eethoek

Houdt er rekening mee dat stoelen niet de muur raken;  ze beschadigen makkelijk en het is vaak ongemakkelijk in het gebruik. Probeer  de eethoek  zo te plaatsen dat u de stoelen minimaal een meter naar achter kunt schuiven vanaf de rand van de tafel. Of u kiest voor armstoelen of stoelen zonder leuningen is een persoonlijke smaak. Wel is het zo dat u met armstoelen vaak meer gebruik zult maken van uw eethoek omdat ze comfortabeler zitten en een fijne steun aan uw armen geven.

De hoogte van de eethoek

Wat ook erg belangrijk is, is de hoogte van uw eetkamertafel. Er worden vaak eetkamertafels aangeboden welke te hoog zijn, dit komt omdat er veel vraag is naar armstoelen en een tafel producent omzet mist als de gekozen armstoelen er niet onder passen. De tafel met een hoogte van 75-76 cm zit lekker ontspannen. Bij tafels met verlengbladen welke makkelijk onder het tafelblad opgeborgen kunnen worden  is het meestal niet mogelijk om de tafel lager dan 78 cm te maken. Let erop dat u lekker aan zo’n tafel zit. Probeer voordat u tot aankoop overgaat de eethoek goed uit en voel of de verhoudingen tussen stoel en tafelhoogte goed voor u aansluiten.

De vorm van de eethoek

Rechthoekige tafels zijn het makkelijkst in een woonkamer in te passen; de stoelen staan er mooi strak onder en u kunt ze vaak met een kopse kant tegen een wand plaatsen. Met ronde of ovale tafels is dit niet mogelijk. Deze hebben echt ruimte nodig omdat ze goed vrijstaand geplaatst moeten worden. Als dit kan heeft u wel  een erg fijne eethoek. Maak de tafel ook niet te breed; bij een bredere tafel dan een meter wordt de afstand naar elkaar misschien te groot.  Bedenk wanneer u kiest voor een smalle of dit extra ruimte in de kamer oplevert. Je kunt meestal de stoelen er toch niet verder onderschuiven omdat ze elkaar onder de tafel raken. Wij bij Molenaar meubelen maken tafels op maat en deze zijn te leveren in alle kleuren uit onze eigen spuiterij. Van klein tot groot en van salon- tot bartafel  is alles mogelijk. Wij willen u dan ook graag adviseren bij deze aanschaf.

Bekijk nu alle eetkamertafels en stoelen in onze online catalogus!