Dressoirs zijn er in vele kleuren, maten, uitvoeringen en materialen. Het meest voorkomende model is een combinatie van deuren en lade’s. De dressoir is in de loop der jaren wel van uiterlijk veranderd, en let wel, deze stamt al uit de middeleeuwen. Van origine is de dressoir (vroeger ook wel een dressoor genoemd) een lage kast met enkele lade’s onder het bovenblad, waar men het bestek, etenswaren of andere kleine dingen kon opbergen. Daaronder weer was dan een plank waar men tinnen emmers, kannen en dergelijke kon zetten. Vaak werden de dressoirs ook nog eens voorzien van een rijk houtsnijwerk waardoor het een echt pronkstuk werd in de salon. Op de dressoir kon men dan weer bloemen, spiegels, vazen of kandelaars kwijt om het helemaal af te maken.

Tegenwoordig zijn de dressoirs over het algemeen een stuk breder. De meest voorkomende maat ligt tussen 180 cm en 220 cm. De hoogte varieert, maar ligt veelal rond de 90 cm. Net als vroeger gebruikt men de dressoir nog vaak om de huisraad te herbergen. Enkele jaren terug was het de trend om grote, brede spiegels boven de dressoir te hangen. Tegenwoordig zijn het de schilderijen die de klok slaan. Bent u op zoek naar een dressoir, denkt u dan wel goed na over de functionaliteit van het meubelstuk.

Neemt u een dressoir met alleen deuren, dan moet u vaak bukken om iets uit de kast te pakken, dit kan gaan vervelen! Met wat lade’s erbij kunt u het bukken een beetje onlasten. Bij ons kunt u terecht voor stijlvolle, maar ook moderne, strakke dressoirs vervaardigd uit massief eikenhout. Ook is het mogelijk om bepaalde modellen op maat te laten maken; wij spreken dan over maatwerk. Hebt u liever lade’s dan deuren? Geen probleem! Wij zorgen dat de dressoir zo wordt als u wilt zodat u een prachtige vulling krijgt op uw huiskamermuur. Wanneer u geen plaats heeft voor een tv meubel dan kunt u er altijd  nog voor kiezen om de televisie op de dressoir te plaatsen. Houdt u daarbij wel rekening met de hoogte van de dressoir. Onze dressoirs kunt u in alle kleuren krijgen zodat u deze makkelijk in uw huidige interieur kunt passen. U kunt daarbij kiezen uit een gelakte afwerking, maar ook voor een sfeervolle oliefinish. Komt u gerust eens een kijkje nemen bij Molenaar Meubelen, de koffie staat klaar in Udenhout!

Bekijk nu alle dressoirs in onze online catalogus!